Ülke

Dil Seçenekleri

İade ve Değişim Garantisi

Düğünde Ne Giyilir? - Kombin Önerileri

Düğünde Ne Giyilir? - Kombin Önerileri

Düğün davetleri, hem zarif hem de şık görünmek istediğimiz özel günlerdir. Bu özel günlerde ne giyeceğinize karar verirken, düğünün konsepti, mevsim ve yer gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Yaz düğün kombinlerinde hafif kumaşlardan yapılmış, pastel tonlardaki elbiseler tercih edilirken, kış düğünlerinde daha koyu renkler ve şık ceketler öne çıkar. Ayrıca temaya uygun düğün kombinleri seçmek, hem şıklığınızı artırır hem de ortama uyum sağlamanıza yardımcı olur. Ayakkabı ve aksesuar seçiminde ise rahatlık ve zarafet ön planda tutulmalıdır. Şimdi farklı düğün türlerine uygun kombin önerilerine göz atalım.

Yakınlık Derecenize Göre Düğün Kombinleri Nasıl Olmalı?

Düğün kombinlerinde, abi, abla veya uzak arkadaş düğünü için tercih edeceğiniz kıyafetler aynı olmayacaktır. Abiye veya elbise seçimi mutlaka mevsime göre olmalıdır. Yaz aylarına denk gelen yakın arkadaş düğünü için düğün konseptini göz önünde bulundurarak uçuş uçuş elbise giyebilirsiniz. Ancak uzak bir akraba düğünü için daha sade ve tek renklerde elbise kombini yapılabilir. Siyah, lacivert, kahverengi gibi nötr renkler, uzak ilişkilerin olduğu kişilerin düğünü için uygundur. 

Pencere Yaka Taş Detaylı Omuzdan Pelerinli Büyük Beden Abiye Siyah
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Akraba Düğününde Parlayacak Kıyafet Önerileri

Akraba düğün kombinleri içerisinde uzun abiye veya mini abiye giyilebilir. Ancak bazı unsurlara dikkat etmek gerekir. Aile büyüklerinin olacağı bu ortamda, aşırıya kaçılmamalıdır. Abiye yerine, pantolonlu takım veya etekli takım kombin yapabilirsiniz. Aynı zamanda düz yaka, midi boy bir elbise ile de rahat edebilirsiniz. Bu tarz elbiseleri daha da şık hale getirmek için blazer ceketler kullanılabilir. Akrabaların düğünlerinde önemli olan ayrım yakınlık ve uzaklık derecesidir. Örneğin kuzen düğününde diğer misafirlerden biraz daha gösterişli olmayı tercih edebilirsiniz. Arya Moda, her tarza uygun eşsiz modelleriyle farklı konseptler düğünler için uygun seçenekler sunuyor. 

Arkadaş Düğünü İçin Moda Tavsiyeleri

Arkadaşlarımızın, düğününde en az onun kadar heyecanlı ve mutlu oluruz. Bu nedenle de düğün kombinleri noktasında da en iyi seçimleri yapmaya çalışırız. Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki, düğünde gelin harici beyaz giyilmez. Bu kuralı göz önünde bulundurarak düğün mekanı ve konseptine uygun seçim yapabilirsiniz. 

Nedime elbisesi olarak da geçen abiye modellerinden ister yaz isterseniz de kış düğününe uygun tasarımlar bulabilirsiniz. Yakın arkadaşınızın düğünde ister düğünlük tulum tasarımlarını inceleyebilir isterseniz de uzun balık elbise tercih edebilirsiniz. Kişisel zevklerinize göre değişen bu durum karşısında tulum, mini elbise, uzun abiye gibi tasarımlar gecenin şık hanımlarından olmanızda faydalı olur. 

siyah saten abiye

Mevsime Uygun Düğün Kombinlerinin Sırları

Düğün kombinleri her mevsime göre yapılabilmekte olup, yılın her dönemi şık olabilirsiniz. Yazın getirdiği enerji ile beraber düğünlerde sık sık saten, şifon veya tül ağırlıklı uçuş uçuş elbiseler tercih edilir. Kış aylarında ise düğünlerin vazgeçilmez tasarımları kadife, krep ve buna benzer kumaş türlerinde üretilmekte olup, zarif bir görünüm elde etmenizde etkilidir. 

Kış düğünde pantolon ceket kombini tercih edilebileceği gibi açık elbiseler de kullanılabilir. Renklerin cıvıl cıvıl canlı tonlarda olduğu veya pastel tonlarda şık bir abiye ile yaz düğünde boy gösterebilirken, kış mevsiminde ise bordo, lacivert, kırmızı, yeşil ve tonlarında elbiseler şıklığınıza şıklık katar. Kış veya yaz mevsiminde nişan yaparken de nişan elbisesi veya söz elbisesi olarak bu renk tonlarından faydalanabilirsiniz. 

Bahar Düğünlerinde Şıklığı Yakalamanın Yolları

Baharla beraber gelen heyecanlardan arasında yer alan düğünler ve düğün kombinleri heyecanıdır. “Düğünde çiçekli elbise giyilir mi?” sorusunun yanıtı tam olarak bahar ile beraber verilebilir. Çiçeklerin açmaya başladığı bu güzel mevsimde yapılan düğünlerde çiçekli elbiseler enerjinizi artıracak en güzel seçenekler olacaktır. 

Havaların ne çok sıcak ne de soğuk olduğu bahar aylarında, düğünler genelde açık havada gerçekleşirken, yarı kapalı mekanlarda da yapılabilir. Düğünün ışıl ışıl kişisi olmak için canlı renk tonlarında şifon elbise, tül veya saten kumaştan üretilen abiyeleri inceleyebilirsiniz. Uzunluk boyu zevkinize göre değişebilir ve her body tercih etmek mümkündür. 

Yaz Düğününde Hem Rahat Hem Şık Olmanın Yolları

Genel hatlarıyla düğün kombinleri aynı gibi gözüküyor olsa da mevsimsel faktörlere göre değişir. Daha çok açık havada yapılan yaz düğünleri, bazen sahil kenarı düğünü olarak da planabilir. Bu durumda sahil konseptine uyumlu kıyafet tercih edilmelidir. 

Havanın sıcak olması nedeniyle terletmeyen kumaşlar konfor sağlar. Yazın düğünde, ince dokulu şifon, krep, saten, tül detaylı elbise modelleri şık duracaktır. Aynı zamanda yaz düğünü için bohem konseptli bir mekan seçilmişse, bu düğünde keten elbise kullanımı oldukça uygun olabilir. 

Kış Düğününde Sıcak ve Şık Kıyafet Seçenekleri

Kış düğünü için genellikle kapalı mekanlar tercih edilirken, düğün kombinleri de bu detay göz önünde bulundurularak yapılır. Kış düğünü için uzun veya midi boy siyah bir elbise uygun olacaktır. Genellikle krep kumaş tercih edilirken kadife gibi şıklığıyla bilinen bir kumaşta tercih edebilirsiniz. Yakınlık derecesine göre değişen seçimler, ışıltılı kumaşlar ile daha da canlı hale getirilebilir. 

Mekana Göre Düğün Kombinleri Nasıl Olmalı?

Bir düğün hazırlığı içerisinde olan kişiler için mekan bilgisi oldukça önemlidir. Mekanın konseptine uygun düğün kombinleri yapmak tarzınızı çok daha iyi bir şekilde ortaya çıkarmanız için önemlidir. Aynı zamanda bulunduğunuz mekanda seçtiğiniz kıyafet ile rahat etmeniz de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Mekana uygun olarak hazırlanan kombinin, uygun ayakkabı ve aksesuarlar ile tamamlanması halinde tüm zarafetinizle davete katılabilirsiniz. 

Tek Askılı Taş Ve Boncuk İşlemeli Pelerinli Tasarım Abiye Yeşil
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kır Düğününde Göz Kamaştıran Kıyafet Önerileri

Kır düğünleri, bahar ve yaz aylarınının en sevilen seçeneklerindendir. Yaz akşamı serinliği, açık hava, ağaçlar ve muhteşem konseptlerle hazırlanan kır düğünü için düğün kombinleri seçenekleri de oldukça canlıdır. Saten uçuş uçuş, derin yırtmaçlı tasarımlar gecenin dikkat çeken ismi olmanız için yeterli olacaktır. 

Salon Düğünlerinde Şıklığı Yakalamanın İpuçları

Sonbahar veya kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen salon düğünleri, genellikle otellerin balo salonları veya düğün salonlarında gerçekleşir. Bu tarz mekanlar için düğün kombinleri yaparken, ışıltılı olmaya özen gösterebilirsiniz. Mekanın şıklığına uyum sağlayarak parlak saten kumaşlar, tafta kumaş abiyeler, payetli ve ışıltılı modeller gözleri üzerine toplayacak detaylardır. Balık model veya kabarık tasarımlar da vücut proporsiyonunuza uygun olarak seçildiği takdirde hoş bir görünüm sunar. 

Otel Düğünlerinde İhtişamlı Görünmenin Yolları

Genellikle şık ve ihtişamlı bir ortam olarak nitelendirilen otel düğünü, şık detayların kullanılmasını gerektirir. Işıltılı kumaşlar düğün kombinlerinde sıklıkla kullanılır ve otel düğünleri için de oldukça başarılı bir şıklık yaratacaktır. Taş detaylar, payetler, ışıltılı kumaşlar ve omuz detaylarıyla süslenmiş bir abiye ile tüm zarafetinizi sergileyebilirsiniz. 

Yat Düğününde Zarif ve Şık Kıyafet Seçimleri

Masmavi suların eşsiz büyüsü içerisinde bir düğün pek çok kişinin hayalidir. Özellikle yaz aylarında yapılan tekne düğünleri, güzel müzik, deniz ve sevilen dostların bulunduğu samimi bir ortamdır. Peki teknede düğünde ne giyilir? Öncelikle deniz üzerinde olması sebebiyle düğün kombinlerinizde rüzgar ihtimalini göz önünde bulundurmak şarttır. Mini ve uçuş uçuş bir elbise tadınızı kaçırabilir. Dar kesim modeller, daha rahat hareket etmenizi sağlar. 

önü gümüş detaylı abiye elbise

Havuz Başı Düğünlerinde Tarz Sahibi Olmanın Yolları

Otellerin havuz kenarlarında yapılan şık düğünler her sezon popülerliğini koruyor. Havuz başı bir düğüne davetliyseniz şifon ve tül kumaştan bir elbise tercih etmek faydalı olabilir. Düğün kombinleri uzun veya kısa kıyafetlerle yapılabilir. Uzun elbiseler için yırtmaç detayından faydalanarak duruşunuza farklı bir görünüm kazandırmak mümkün. 

Sahil Düğünü İçin En İyi Kıyafet Seçenekleri

Eğlencesi bol sahil düğünleri, düğün kombinleri yapmanın en eğlenceli olduğu ortamlardır. Uçuş uçuş şifon veya ince dokulu saten elbiseler, sahil kenarı düğünü için oldukça uygundur. Yırtmaç detaylı uzun elbiseler ortamın ruhuna uyum sağlarken, dar elbiselerden kaçınmak, faydalı olacaktır. 

Düğün Aksesuarları ve Doğru Seçim Tüyoları

Kıyafet tercihi kadar takı ve ayakkabı seçimleri de düğün kombinleri yaparken,önemlidir. Doğu kıyafet, ayakkabı ve takı kombinasyonu şık bir görünümü beraberinde getirecektir. Düğünler, hareketli ortamlar olması nedeniyle ayakkabıların şık ve bir o kadar da rahat olmasına dikkat edilmelidir. Düğün mekanı ayakkabı seçiminde referans olacak bir detaydır. 

Bir kır düğününde, örneğin dolgu topuk, kalın topuk veya şık bir sandalet giyebilirken, otel düğünlerinde stiletto gibi daha ince topuk ayakkabılar kullanılabilir. Elbise sade ise ayakkabı ve takılar gösterişli olabilir. Ancak elbise hareketliyse diğer parçalar için sadeliğe dikkat etmek gerekir. Kolye, küpe, bilezik, yüzük veya saç aksesuarı gibi seçenekleri düğünün konseptine ve kıyafetinize uygun olacak şekilde kombinleyebilirsiniz. 


Önceki yazımıza https://www.aryamoda.com/blogs/news/siyah-abiye-elbise-nasil-kombinlenir linkinden ulaşabilirsiniz.

Daha Eski Gönderi
Daha Yeni Gönderi

Fırsat alarmı!

Üye olun ve ilk siparişe özel %10 indirim fırsatını kaçırmayın!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Ara

Alışveriş Sepeti

Tüm Siparişler 3 gün içerisinde kargoda!