Ülke

Dil Seçenekleri

İade ve Değişim Garantisi

Nikah Davetine Katılırken Ne Giyilir? - Kombin Önerileri

Nikah Davetine Katılırken Ne Giyilir? - Kombin Önerileri

Her davetin özel bir kıyafeti olduğu gibi nikahlar törenleri için de nikah kombinleri özenle hazırlanarak, günün şık kadınları arasında yer alınır. Nikah daveti kombinleri yapmak, davet sahiplerinin yakınlığına ve mekanın özelliklerine göre farklılaşıyor. Nikahta uzun elbise giymek sıklıkla karşılaşılan bir seçim olsa da önemli olan davetin tarzına uygun nikah kombinleri ile etkili bir görünüm sergilemektir. 

Nikah kombinleri kadınlar için sadeliği akıllara getiren bir davet olduğundan, seçeneklerin genişliği de oldukça fazladır. Ancak tarzıyla ön planda olmak isteyen kadınlar, nikahta giyilecek abiyeler şeklinde araştırma yaparak en şık haliyle davete katılmak ister. İster gelin adayı isterseniz de davetli olun, şıklık her zaman uygun kıyafetlerle gelecektir. Nikah kombinleri arasında en çok araştırılan başlıklar ise şu şekildedir; En şık nikah kombinleri, dini nikahta ne giyilir?, nikah erkek kombinleri nasıl yapılır? gibi sorular yer alıyor. Yazımızda yer alan bilgiler ışığında bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. 

V Yaka Beli İşlemeli Kısa Elbise Lacivert
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Nikahta Gelin Ne Giymeli? 

Gelin adaylarının en güzel heyecanlarından biri de nikah günüdür. Bu nedenle saç, makyaj ve gelinlik yerine giyilebilecek elbiseler konusunda da titiz davranırlar. Nikah töreninde gelin damat nikah kombinleri az çok bellidir. Sade nikah törenlerinde gelinler daha çok beyaz ve tonlarında elbiseler tercih ederken, erkekler ise siyah takım elbise giymektedir. Ancak bazı gelin adayları tarzını yansıtmak için nikahta kırmızı giymek veya nikahta siyah giymek konusunda kararlı olabilir. 

Gelinin nikah elbisesi, törenin yapılacağı mekana bağlı olarak değişebilir. Hatta nikah sonrası after party yapılacaksa, partiye uygun kısa elbise tercih ederek de eğlenceli anları devam edilebilir. Uzun elbise, beyaz elbise ve benzerlerinin yanı sıra ceketli takım, ikili takım veya etekli takım tercih edebilirsiniz. Gelinler, bu mutlu gününde, önemli olan kendilerini içinde huzurlu ve rahat hissedebilecekleri bir kıyafet seçmelidir. Sade nikah elbisesi tercih edebileceğiniz gibi gösterişli ve ışıl ışıl abiyeler de kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi çok daha mutlu hissetmeniz mümkün olacaktır. 

Nikah Şahidi Nasıl Giyinmeli?

Nikah şahidi, evlenen çiftlerin bu mutlu günlerinde yanında bulunan kişileri ifade eder. Şahitlik sorumluluğu sizde olduğu için hem şık hem de uyumlu olmanızda fayda var. Nikah şahidi kombinleri nelerdir? Nikah şahidi ne giyer? sorularına yanıt arıyorsanız, yazımızdan faydalanabilirsiniz. Renk, tarz ve görünüm itibariyle çiftlere uygun olmak gerekir. Nikah şahitliği yaparken, şıklık ve uyum önemli olduğu kadar konfor da bir o kadar önemlidir. Uzun saatler ayakta kalacağınız için rahat edeceğiniz kombinler yapmak önemli. Geniş skalada değerlendirilen nikah şahidi kıyafetleri arasından siyah beyaz nikah kombinleri yaparak, hem gelin damada uyumlu olabilir hem de zarif bir görünüm elde edebilirsiniz. 

broş detaylı siyah elbise

Nikahta Davetliler Ne Giymeli?

Nikaha davetliyseniz, şıklığı ve zarafeti aynı anda sergileyeceğiniz kombinler yapmalısınız. Kıyafet seçiminde davetlilerin dikkat etmesi gereken temel unsur renktir. Öyle ki beyaz rengi geline has olduğu için nikah davetinde beyaz giymek hoş olmayacaktır. Bunun yanı sıra nikaha giderken yakınlık derecesine göre ister ister abiye isterseniz de nikah için pantolon kombinleri yapabilirsiniz. Nikah için sade kombinler kategorisinde sıklık rastladığımız siyah elbise, ikili takım, abiye ve benzeri kıyafetler oldukça uygundur. 

Davetlilerin giyim tarzları kombin yaparken belirleyici etken olup, özellikle tesettürlü bireyler tesettüre uygun parçaları kullanmalıdır. Tesettürlü nikah kombinleri de ikili takım şeklinde olduğu gibi elbise olarak da seçilerek uygun şallarla kombinlenebilir. Kombinlerinize ek olarak uygun bir ayakkabı, aksesuar ve saç, makyaj ile nikahın şık davetlileri arasında yerinizi alabilirsiniz. 

Yakınlık Derecesine Göre Nikah Kombinleri 

Nikah için stil oluşturmaya çalışıyorsanız, yakınlık derecesini göz önünde bulundurmalısınız. Yakın arkadaşınız ile akrabalarınızın nikah töreni için yapacağınız nikah kombinleri farklılık gösterebilir. Yakın arkadaşın nikahı için konsepte uygun abiye giymek, yakınlığınızı temsil edebilir. Hatta tercihe göre gelinin nikah elbisesi ile uyumlu tonlara sahip bir elbise de kullanabilirsiniz. Örneğin, beyaz giyinen gelinin yanı sıra pastel tonlarda bir elbise seçerek yakın arkadaş imajı sergilemek mümkün. 

Pek de yakın olmadığınız bir arkadaşınızın veya akrabanızın nikahında da şıklığı elden bırakmamak gerekiyor. Ancak abartıdan uzak olmakta da fayda vardır. Arya Moda, nikah töreni kıyafetleri kategorisiyle, binbir çeşit ürüne ev sahipliği yapıyor. Böylece her zevke hitap eden Arya Moda, nikahta giyilecek kombinler yapmanız konusunda da yanınızdadır. 

Degaje Yaka Yırtmaçlı Saten Midi Boy Elbise Zümrüt
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Nikahta Görümce Ne Giymeli?

Davetlerde, ev sahipleri arasında yer alıyorsanız, gelin ve damattan sonra gözler sizin üzerinizde olacaktır. Nikah davetlerinde dikkat çeken önemli isimlerin başında gelen damadın kız kardeşi yani halk arasında görümce olarak adlandırılan kişiler, uygun nikah kombinleri ile göz kamaştırabilirler. Nikahta, erkek kardeşinizi temsil edeceğiniz için zarif, asil ve bir o kadar da gösterişli bir kıyafet tercih etmelisiniz. 

Nikahta giyilecek elbiseler adı altında sıralanan yüzlerce seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasından görümce sıfatına uygun bir seçim yaparak, saç ve makyajı da uygun şekilde tamamladığınızda oldukça gösterişli olabilirsiniz. Görümceler için nikahta giyilecek elbise modellerinde de çeşitlilik oldukça fazladır. Bu nedenle uygun kıyafetleri bulmakta, bazı parametrelere dikkat edildiği sürece son derece kolay olacak. 

Uzak ve Yakın Akrabanın Nikahında Ne Giymeli? 

Kombin yaparken, temel belirleyici unsur akraba ve yakınlık derecesidir. Söz konusu akraba ile olan ilişki, nikah abiye elbisesi kombinleri yaparken belirleyici görev görür. Uzak bir akrabanız ile kuzen, amca, dayı, teyze, yeğen gibi akrabalarınızın nikahında giyeceğiniz kıyafetler değişiklik gösterir. Nikahta giyilecek kıyafet konusunda bu ayrıma dikkat ederek çok daha doğru bir seçim yapabilirsiniz. Uzak akrabalarınızın nikah töreninde, aşırı resmi olmayan, ancak şık detaylara sahip tercihler yapabilirsiniz. Hatta “nikahta pantolon giyilir mi?” sorusunun yanıtını da burada değerlendirerek, giyebileceğinizi görebilirsiniz. 

Yakın akrabalarınızın nikahında ise abiye nikah elbisesi tercih etmek çok daha şık duracaktır. Moda dünyasının yakından takipçisi Arya Moda, özel günlerin adresidir. Öyle ki trend renkler, detaylar, kumaşlar ve parçalardan oluşan nikahlık elbiseleri konusunda size yardımcı olacaktır. Ürün seçeneklerini değerlendirerek tesettür nikah kombinleri yapabileceğiniz gibi diğer tasarımlardan yana da seçim yapabilirsiniz. Davete katılacak gençler için geniş seçenekler olduğu gibi orta yaş nikah elbiseleri de dikkat çekicidir. Gecenin şık kadınları olmak için Arya Moda ürünlerini inceleyebilirsiniz. 

Arkadaş Nikahında Ne Giymeli?

Söz konusu arkadaşlar olduğunda, aradaki bağ son derece kuvvetlidir. Yakın arkadaşınızın nikahında, en sizlerde onlar kadar heyecanlı olabilirsiniz. Bu heyecanı tamamlayacak nikah kombinleri yapmak da elbette ki size düşüyor. Arkadaşınızın nikahı yaklaşırken kilit konulardan biri de “arkadaşın nikahta ne giyilir?” sorusunun yanıtıdır. Gelinler, nikah törenlerinde gelinlik tarzı elbiseler tercih ederken, arkadaşları ise bu tarza uygun renkli, gösterişli, uçuş uçuş elbiseler giyebilir. 

Bazı durumlarda daha sade elbiseler tercih edilmesi mümkünken, nikah konseptli bir mekanda yapılıyorsa, uzun abiye modelleri ve benzeri şık elbiseler giyilebilir. Rengarenk tasarımların yanı sıra siyah, beyaz, lacivert, kahverengi gibi renklerde arkadaşlar için oldukça uygundur. Arkadaşlarınızın nikahında daha az resmi kıyafetler giyebilirsiniz. Bunun için ziyaret edeceğiniz Arya Moda, pek çok tasarıma ev sahipliği yapıyor. Burada yer alan nikah elbisesi modelleri arasından arkadaşınızın nikahında giyeceğiniz en güzel tasarımı bulabilirsiniz. 

Mevsimine Göre Nikah Kombinleri

Her mevsim farklı güzelliklerle gelirken, nikah törenlerinde de mevsime uygun kıyafet seçimleri değişecektir. Gündüz nikah yapılacaksa, genellikle yaz ayları tercih edilirken, bu aylara uygun nikah kombinleri yapmak önemlidir. Nikahlar, düğünlere göre daha az kişiyle ve sade törenler olduğu için her mevsim keyifle yapılabilir. Bu durumda kış nikahında ne giyilir? ve kışın nikahta ne giyilir? gibi sorular da merak edilmektedir. 

Yaz mevsiminde gerçekleşen nikahlarda daha çok ince saten kumaş, şifon gibi hafif elbiseler tercih edilirken, kış aylarında ise daha çok kadifeler, krep kumaş gibi tok kumaşlı elbiseler tercih ediliyor. İlkbahar ve yaz ayları, heyecanlı duyguları, renkleri de beraberinde getirdiği için davetlerde de pastel tonlarda elbiseler kullanabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında ise bordo, kırmızı, lacivert, siyah, yeşil yada altın tonlarda elbiseler ile şıklığı yakalayabilirsiniz. 

Önceki yazımıza https://www.aryamoda.com/blogs/news/kirmizi-abiye-kombinleri-icin-stil-ipuclari linkinden ulaşabilirsiniz.

Daha Eski Gönderi
Daha Yeni Gönderi

Fırsat alarmı!

Üye olun ve ilk siparişe özel %10 indirim fırsatını kaçırmayın!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Ara

Alışveriş Sepeti

Tüm Siparişler 3 gün içerisinde kargoda!